Novi Sad
22.07.2013.
06:09
Festival Egzit i Tamburica fest planirali su da izdvoje skoro dva miliona dinara za restauraciju Petrovaradinske tvrđave, međutim od uređenja neće biti ništa, jer još ne postoji projekat obnove ovog spomenika kulture od izuzetnog značaja.
  • -

    22.07.2013 21:02
    -
    a taman su skupili, a oni vid' ka'ki su.

    ma ko da poveruje u ovo?
  • 22.07.2013 19:58
    Sofija
    Samo neka EXIT plati da se zakrpi ono sto se unisti, probusi, srusi, izlomi ... za vreme festivala...Novac koji su skupili je stvarno mizerno mali u poredjenju sa profitom koji sticu, na toj istoj tvrdjavi vec godinama.
  • Ostoja

    22.07.2013 17:51
    departizacija
    Pa nisu valda dosli na vlast da bi nesto radili, ti koji rukovode nadleznim preduzecima. Dosli su da se bahate i da postavljaju na rukovodeca mesta NESTRUCNJAKE, i da zaposljavaju samo sns-ovce. Nece valjda, FUJ, da se raspitaju sta su oni pre njih vec uradili. Ko ce to citati. Nema kontinuiteta, nema koordinacije, svi otkrivaju toplu vodu. To su dugorocni poslovi - rekonstrukcija i revitalizacija takvog jednog impozantnog arhitektonskog zdanja. Proverite firme koje rade tzv. tekuce odrzavanje. Tu postoje monopoli. Tu se peru velike pare.
  • Y

    22.07.2013 12:39
    Fond
    Uložote taj novac u osnivanje Fonda za obnovu Petrovaradinske tvrđave. Pa napred u izradu projekta. Pa zatim u sanaciju i revitalizaciju.
  • Marina

    22.07.2013 11:54
    Ne folirajte vise
    nego dajte taj novac bolesnoj deci kojoj je taj novac od zivotnog znacaja
  • novosadjan

    22.07.2013 11:47
    jos ce ispasti da djava nema dozvolu za gradnju tako da nista od renoviranja. necemo valda renovirati nelegalno izgradjene objekte ipak je ovo "pravna" drzava
  • 22.07.2013 10:05
    Pitanje
    A kako se nekada radilo bez projekata??? A RADILO SE . Ne treba biti preterano pametan da bi znao sta na tvrdjavi moze i mora da se popravi. Uostalom, gospodo uzmite taj novac STAVITE GA U BANKU NA KAMATU, neka odlezi malo dok se odgovarajuci projekat ne napravi.
  • Sale NS

    22.07.2013 09:26
    Siroti organizatori
    Sve mi ih je žao, ostadoše pare a oni kukaju. Donacije su uzeli, pare zgrnuli a Đavi ništa. Sa druge strane nema projekta, nema plana za održavanja i poravke što je tipično za nas. Voleo bih da vidim finansijski izveštaj kojeg godinama skrivaju kao i da čujem informaciju koliko se love slilo u gradski budžet u vreme tih festivala. Nisam primetio prepune restorane dok sam video gomilu mladih sa pićem iz marketa ?!
  • Zorana

    22.07.2013 08:38
    ... da je tudji bio bi nam drazi ...
    Da nema exit-a bilo bi ajoj moramo ulagati u turizam, neiskoristeni biseri i potencijali ... kada se Novom Sadu desi Exit, joj dosli ruzni englezi naruzise grad i srusise tvrdjavu. Tesko nam da ih gledamo 4 dana.

    Da je Exit u BG-u slinavili bi joj sto bi bilo dobro da je u NS. Da je van Srbije bio bi nam jos sladji. Al posto je u NS ne valja nam.

    Kako rekose ljudi iz struke, Novi Sad nije znao sta da radi sa turistima ni kad su im pod nosom (za sta je dokaz to da turisti mozda skoknu do BG-a i to je sve sto vide od Srbije), jer da zna, visestruko bi vratili sav ulozeni novac.

    Isto tako ne zna ni sta ce da radi sa tvrdjavom. Kad se ponude pare (a odma se nadju zajedljivi da sracunaju kako je to malo i daju expertizu koliko bi to trebalo da bude) ne valja, kad se ne ponude, ne valja.

    Da sve institucije rade svoj posao, da koordinisu jedne sa drugima ovoga ne bi bilo. Da se napravi studija, projekti i tvrdjava stavi pod zastitu exit bi se mozda izmjestio ili bi se ozbiljne pare ulagale u nju po obavezi festivala. Ovako sve visi u vazduhu, i opet se po starom srpskom obicaju presipa iz supljeg u prazno, a strucnjaci sa svih strana se kunu u majku da su u pravu.

  • 22.07.2013 08:34
    A ko je kriv?
    Nekoliko njih već godinama opstruišu ovaj projekat i postavljanje tvrđave na listu UNESKO-a Pitam se da li će odgovarati i kada se imenovati krivce za ovo? Stalno se navode dve ustanove, ajd da vidimo ko prima godinama platu, a ništa ne radi.
  • 22.07.2013 08:30
    Exit je rekao da će celokupan prihod od ulaznica za prvi dan ići na obnovu tvrđave. Malo osnovnoškolske matematike: milion dinara podeljeno sa 16000 posetilaca znači da je od svake karte odvojeno 62,5 dinara za obnovu. A karta je koštala 1000 dinara. Ako je 0.6% "celokupan prihod", ja sam Deda Mraz.
  • nsnn

    22.07.2013 08:16
    znam da nisam strucnjak, pogotovo pored svih silnih strucnjaka (usput uze i sire familije direktora) po svim jkp-ovima, ali sta mislite, da mozda, recimo, od tih para pola potrosite na projekat, pola na sredjivanje, i onda sledece godine imate tqaj projekat pa nastavite sredjivanje ? ponavljam da pored svih strucnjaka mi obicni gradjani nemamo sta da radimo u ovoj prici, al samo ovako razmisljam naglas
  • Nebojša

    22.07.2013 07:35
    Sića
    Taman za plate TrećeSrbijancima i zavičajnim bombašima!
  • Zorana

    22.07.2013 07:35
    a kako se inace tvrdjava ocuvava?
    Vazno je da se svake godine dize galama kako se tvrdjava rusi, a ovamo kad se ponude para za ulaganje nema ni pola projekta za ocuvanje ... sto znaci da nadlezne generalno zabole nesto za tvrdjavu ... al sad ima exit pa ajde da malo pravimo problem.
  • 22.07.2013 07:31
    A sta ovaj grad ima spremno unapred sem sheme maznjavanja para
    Nista!
  • PericA

    22.07.2013 07:30
    Lepo
    ..... jer još ne postoji projekat obnove ovog spomenika kulture od IZUZETNOG značaja.

    Da je Tvrdjava spopenik od izuzetnog znacaja nebi se EXIT odrzavao na prostoru te Tvrdjave nego recimo na nekom drugom mestu. (NEMAM NISTA PROTIV EXITA) Sto se tice projekta mislim da bi on kostao toliko da bi sama obnova bila jevtinija. Za zamenu poneke cigle,prozora, rukohvata po stepenistima, krecenje ,zamenu crepova i sl poslove koji bi mnogo znacili i nije bas potreban neki poseban projekat osim u slucaju onih koji rade taj projekat .
  • 22.07.2013 07:19
    nisam ni mislio
    sad navodno nemoze da se radi sanacija posto nepostoi proekat za to a vi se bas iznenadili kao niste znali do juce za to pa eto dajte taj novac za proekte i reseno a za sanaciju ce se vec skupiti iovako tvrdzava za vreme exita ko da je vase vlasnistvo nemozes uci nikako inace je javna imovina i neplacate zakup za nju kao sto bi bilo gde morali
  • N.O.

    22.07.2013 07:18
    Manipulacija
    Prosto neverovatno. Dobivši iz budžeta grada 20 (Egzit), odnosno 17 (Tamburica) miliona dinara (!!!) i besplatnan rad komunalnih službi, organizatori obeju navedenih manifestacija su zajedno "skupili" (!!!) celih 2 miliona dinara za rekonstrukciju Tvrđave koju godinama uništavaju!! I sad "jadni" tuguju što će im i taj novac ostati!
    Ova vrsta višegodišnje manipulacije i strankama i pojedincima koji vode Grad, ali i sredstvima informisanja, te građanima Novog Sad je izraz čistog bezobrazluka kome bi se već jednom moralo stati na kraj. Zaista je bilo dosta (mislim da su toga svesni i sami organizatori (pre svega Egzita).
  • 22.07.2013 07:14
    A da srušimo Tvrđavu, pošto ionako ne znamo šta ćemo s njom, pa na njenom mestu napravimo jedan lep tržni centar?
  • multidisciplinarn stručnjak

    22.07.2013 07:09
    Ali pošto nema
    Ali pošto nema projekta pare ćemo potrošiti u skladu sa pozitivnim propisima odnosno na platice.honorare,letovanja,seminare.To smo se već davno dogovorili po kafićima u centru u prepodnevno vreme.
  • 22.07.2013 06:57
    HITNO
    Ponos - simbol grada ,sramota .Treba videti druge gradove kako se odnose prema svojoj imovini.
    Toliko zapošljenih u JKP Zelenilu ????.Treba napraviti premestiti deo radnika za stalno održavanje Đave.
  • Komshija

    22.07.2013 06:51
    Temelj za budućnost
    Važno je da ste se vi iskakali po tvrđavi i još jednom utvrdili sleganje temelja tvrđave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna